Bademli Pilav Tarifi : Adım Adım Anlatım

Bademli Pilav Tarifi

Bademli pilav, hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınıza şıklık katacak özel bir pilav çeşididir. İşte size adım adım bademli pilav tarifi:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak tavuk suyu veya et suyu
  • 1 su bardağı badem (ince kıyılmış)
  • 1 baş soğan (rendelenmiş)
  • 100 gram tereyağı
  • 1 avuç kuş üzümü
  • Tuz, karabiber
  • Pul biber (isteğe bağlı)
  • Kimyon (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Bademleri Hazırlama: Bademleri ince ince kıyın veya blenderdan geçirin.
  2. Soğanı Kavurma: Geniş bir tencerede tereyağını eritin. Rendelenmiş soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Pirinci Kavurma: Yıkayıp süzülmüş pirinci tencereye ekleyin ve soğanla birlikte birkaç dakika kavurun.
  4. Baharatları Ekleme: Tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyip karıştırın.
  5. Suyu Ekleme: Üzerine sıcak suyu ve kuş üzümünü ekleyin.
  6. Pişirme: Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Dinlendirme: Pişen pilavı 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
  8. Servis: Demlenen pilavı servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Pirinci önceden ıslatmak pilavın daha güzel olmasını sağlar.
  • Bademleri kavurarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
  • İsterseniz pilava ceviz de ekleyebilirsiniz.
  • Pilavın üzerine nar ekşisi gezdirerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bademli pilav, özellikle özel günlerde veya misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir yemektir. Yanında tavuk veya et yemekleri ile birlikte servis edebilirsiniz.

Ek Bilgiler:

  • Vegan Seçenek: Tavuk suyu yerine sebze suyu kullanarak vegan bademli pilav yapabilirsiniz.
  • Farklı Lezzetler: İsteğe bağlı olarak pilava tarçın veya zencefil gibi baharatlar ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz.
  • Saklama: Artan pilavı buzdolabında hava geçirmez bir kapta 2-3 gün saklayabilirsiniz.
Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi : Adım Adım Anlatım
Kuruyemişlerinizi Uzun Süre Taze Tutmanın 5 Altın Kuralı

Yorumlar (19)

  1. Fatih

    Çok güzel ve sade bir anlatım olmuş, tarifi beğendim

  2. Cuma

    Tarif çok lezzetli bayağı beğendim, anlatım kaliteli zorlanmadan yapabildim, teşekkürler

  3. Alican

    En sevdiğim geleneksel bir lezzet tarif için teşekkürler

  4. Fa uz

    Bu fiyata bu fırsat kaçmaz gerçekten uygun pakat

  5. GÜLCİHAN DEMİR

    Bu tarifi deneyeceğim bugün malzemeler basit anlatımınız da gayet kolay tarif için teşekkür ederim

  6. deniz

    çok güzel ve kaliteli ürünler gerçekten harika bir tarif olmuş

  7. Timur

    Çok güzel çok beğendim harika birkuruyemis

  8. Gül Demir

    Ben farklı türlü yapıyordum ama bu tarifi de mutlaka deneyeceğim sayfanız hoşuma gidiyor

  9. Samet

    Elinize sağlık Çok Lezzetli Görünüyor Cidden

  10. Ali

    Bu markadan herşeyi kaliteli ve sağlam

  11. Ceyhan emen

    Bu tarifleri bilmiyorum kesinlikle öğrendiğim güzel oldu

  12. AyazK

    Tariflerinizi gerçekten çok beğeniyorum ellerinize sağlık

  13. Ahmet Tavşan

    Adım adım Bademli pilav tarifi için teşekkürler en kısa zamanda tarife uyarak yapmaya çalışacağım

  14. Münir elkoca

    Ben de böyle bir sayfa arıyordum tam bana göre. Tam iştah açıcı bir sayfa

  15. Furkan Köse

    Bademli pilav bayılırım çok iyi olmuş

  16. aykut yıldırım

    Pilav çok lezzetli görünüyor. Tabi bademler taze olunca farklı bir güzellik katar.

  17. Seda

    Bademli ve lezzeti harika olan bir pilav kesinlikle denemelisiniz zaten adım adım anlatılmış yapanlara şimdiden afiyet olsun

  18. Barış Geçmen

    Tarif için çok teşekkür ederim. Bende en kısa zamanda deniyor olacağım.

  19. Berivan

    Çok güzel görünüyor kokusu buraya kadar geldi ellerinize sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sepetim
Kapalı Dilek listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Ürünleri karşılaştır (0 Ürünler)
Ürünü Karşılaştır
Ürünü Karşılaştır
Ürünü Karşılaştır
Ürünü Karşılaştır
Kategoriler
Para Birimi Seçiniz
USD United States (US) dollar